Grosser Arber 2012

Pozvání na opakování loňského skoku na Arber nás překvapilo a potěšilo zároveň, ale vzhledem k tomu, že známe vrtkavost šumavského počasí, nevěřil asi nikdo z nás, že se něco takového může povést dva roky po sobě. Jenže Honza B.- hlavní organizátor seskoku- má neskutečnou kliku a my s ním.

Naše klatovská sekce, doplněná několika příslušníky AČR a skupinkou zasloužilých paraveteránů v čele s Karlem, se octla ve druhé výsadce, která startovala z naší oblíbené práškařské plochy v Bezděkově. Letělo se tentokrát hořovickou Andulou OK-UIA.

Po nastoupání do 2000 m nad místem startu, tedy do flight level 80, nás čekaly optimální podmínky- bezoblačná obloha, vítr, který snad ani nestál za řeč, a velmi příjemná teplota....alespoň na začátek března. Přistání na vrcholu (1465 m.n.m) zvládli nejprve skokani na rychlejších padácích, po nich vyznavači přesnosti přistání na svých Foilech a nakonec invazní skupina vojáků v čele s Viktorem a jejich VTP-100 ("bílý maskáče si vezmu jen přes bundu, kalhoty můžu mít zelený...stejně se po přistání zabořím po pás do sněhu"Laughing. No není radost na tuhle armádu platit daně? Tongue out)

Následovala- teď už tradiční- koncovka v horské chatě pod vrcholem a dlouhý nos na všechny, kteří si z různých důvodů akci nechali utéct. A pochopitelně velká chvála pro Honzu za skvělou organizaci. Díky moc a snad to příští zimu zase vyjde.

FOTO: Michal Cihlář a Viktor Kubáň

 

 

Díky Petru Beránkovi se můžete podívat na pěkné video z akce

Naposledy změněno pátek, 16 listopad 2018 18:23
zpátky nahoru

logo belagracelogo lagunalogo uk