Letecký den Líně 2018

Přichází dlouho odkládaný a netrpělivě očekávaný článek o Airshow v Líních!! Po dlouhé odmlce přišel nápad zorganizovat s AK BORY letecký den v Líních. Celému vystoupeni předcházela generálka o 14 dní dříve, při které si bohužel Pepa zlomil nohu v kotníku.

Následující týden se nám k plné spokojenosti povedl seskok v Chrudimi s PD-47 na Dni výsadkového vojska. Počasí nebylo ideální a poté co armáda všechny ukázky odvolala, jsme se předvedli my. Co by člověk neudělal pro veterány že.....

Samotný letecký den v Líních proběhl bez problémů. Na úvod seskok ze tří Andul na VTP 100, poté seskok skupiny na PD- 47 a výsadka na historických padacích typu PTCH. Nakonec mělo přijít hlavní lákadlo- seskok z JU 52, ale po asi 4 variantách (šlo o prachy) seskok proběhl ze zelené AN 2 OK-WHB a Junkers letěl vedle ní, ovšem bez parasutistů. Inu francouzské řešení..kdo nepoznal nepochopí.

fade

fade

Nutno dodat, že padáky se všem otevřely, nikomu se nic nestalo a to hlavně díky Vincentovi, který byl řídící, koordinátor a přísný organizátor v jedné osobě. A samozřejmě taky člověk, který má srdce prokousávat se byrokracií UCL a vyběhávat buzerativní povolení...Jak už jsem psal několikrát, bez Vincenta to prostě nejde a do budoucna určitě nepůjde... Bylo to skvělý a doufám, že se příští rok zase na kulatém padáku svezu..

Celou fotogalerii z akce naleznete zde.

Naposledy změněno pondělí, 04 březen 2019 23:09
zpátky nahoru

logo belagracelogo lagunalogo uk