Ostrovy 2018

Severská boogie ve Východním Frísku patří vždy k vrcholům sezóny a tak jsme rádi využili pozvání německých přátel a vyrazili po roce znovu do Leeru. Létalo se Skyvany OE-FDI a FDN.

Tenhle Transal přilétal často v rámci tréninkových letů, ale bohužel jsme si z něj neskočili (i když kolegové z německých zvláštních sil říkali, že s tímhle letadlem chodí občas nahoru i v 5 lidech...typická armádní ekonomika provozu). Boogie v Leeru je pochopitelně dost o tandemech.

fade

fade

Tohle je místní hrobník Johann, který se mnou letos skákal už počtvrté. A ve čtrtek mě konečně přestaly bolet zuby, práce bylo málo, tak jsem se konečně mohl vydat na ostrovy. Přidal jsem se k Haneho sestavě (kromě mě s ní skákal i Švýcar Norus a Chorvat Zvonimir, jinak samí Němci) a brzo ráno už nás Skyvan unášel na Juist a později také na Borkum a Norderney.

fade

fade

Brífujeme před odletem z Borkumu. To je mimochodem jediný z ostrovů, kde může letadlo natankovat, jinak se musí pro kerosen létat na pevninu. Ještě jedno povedené ervéčko nad Juistem. A pak už jen sestava při návratu do Leeru.

Organizátoři boogie už nás pozvali na příští rok, takže se doufám na sever vydáme znovu a já tak dostanu znovu šanci navštívit i Wangerooge.

Naposledy změněno středa, 20 únor 2019 12:04
zpátky nahoru

logo belagracelogo lagunalogo uk